LUCCA — TARINAMME

Minulla on kokemusta kauneusbisneksestä jo 35 vuotta. Näistä 32 vuotta olen toiminut itsenäisenä yrittäjänä. Urani alkoi siitä, kun Kosmetologikoulun jälkeen 1982 pääsin töihin ensin silloiselle Sokokselle, joka oli Oulun hienoin tavaratalo. Sieltä lähdin aika nopeasti kiertämään Bernerin leivissä Pohjois-Suomea. Alue oli tosin Seinäjoeltä Sodankylään, joten Suomen mutkaiset tiet tulivat hyvinkin tutuiksi.

Vuonna 1985 avasin Kauneushoitola Beauty Spotin yhtäaikaa Beauty Centerin kanssa, heidän tiloihinsa. Olen aina ollut aika aktiivinen ja niinpä tuolloinkin toimenkuva oli monipuolinen; kosmetologin työtä, jumppien ohjausta ja tanssinopetusta.

Vähitellen hoitola laajeni ja työntekijöitä tuli lisää, joten vastuuni yrityksen pyörittämisestä alkoi viedä yhä runsaammin aikaa. Tästä syystä tuli tarpeelliseksi kehittää omaa osaamistani. Hieman ennakoiden lähdin opiskelemaan markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelun kehittämistä. Suoritin koulutuksia, jotka vähitellen muuttivat työnkuvaani: fMBA, Life Coach, Työhyvinvointivalmentaja, Palvelun tuotekehittely, Kestopigmentoinnin erikoiskurssit jne. Lopulta käden murtuminen pakotti miettimään täysin uusia kuvioita, joten lähdin etsimään uudenlaisia kanavia toteuttaa jatkuvaa janoa alaan ja uuden oppimiseen.

Värit ja muodot ovat aina kiinnostaneet minua. Miten uskomattoman hienoja muutoksia voikaan saada aikaan pienellä ehostuksella tai värivalinnalla. Ensimmäisiä stailaus- ja meikkipäiviä pidin jo heti yrittäjyyden alkumetreillä. Siihen aikaan erityisen suosittuja olivat väri-ja tyylianalyysit, joihin hankin pätevyyden vuonna 1989. Nykypäivään suhteutettuna värien kanssa työskenteleminen on ihanan joustavaa verrattuna värianalyysin tiukkoihin raameihin. Niistä opeista on kuitenkin ollut suunnaton apu muun kokemuksen lisäksi mm. kehystailauksessa ja asiakkaan tyylin etsimisessä. Haluan helpottaa asiakkaan valinnan vaikeutta ja epävarmuutta. Stailausaika voidaan varata asiakkaalle parhaiten sopivaan ajankohtaan.

Kestopigmentointia lähdin opettelemaan heti, kun se Suomeen rantautui. Valmistuin Suomen ensimmäiseltä kurssilta vuonna 1995. Pigmentointi on siitä kehittynyt aimo harppauksen ja aina täytyy pysyä ajan tasalla. Uusimmat tiedot ja taidot haen aina maailmalta. Viime vuonna 2016 sain olla gurujen opissa Pietarissa. Ennio Orsini Italiasta ja Moshe Alul Israelista ovat alansa huippuja.

Uusimman kiinnostuksen kohteen löysin Lontoosta Professional Beauty messuilta. Tekniset hyvinvointiasusteet, jotka vaikuttavat yleiseen vireyteen, aineenvaihduntaan ja mikä parasta –  selluliittiin! Back2You -tuotteet ovat nyt Suomessa ja myynnissä Beauty Spotissa sekä tilattavissa Luccaconsultin verkkokaupasta. Tästä olen todella innoissani, koska näillä tuotteilla voin tuoda asiakkaille lisäarvoa hoitolassa tapahtuvaan hoitamiseen, esimerksiksi tehostamaan vartalohoitoja. Tuotteet ovat erinomaiset henkilöille, joiden työ on staattista seisomista tai istumista.

Näillä uusilla tuulilla mennään katse tähyten aina jotain uutta Sinulle asiakkaani.

Auli Lukkarila - stailaukset, tyylimanageri, pigmentoinnit ja verkkokauppa