Mitä on kollageeni

Kollageeni on ihmiskehon eniten esiintyvä proteiini ja se on tärkeä rakenteellinen osa ihmisen ihoa, sillä se kattaa noin 80% ihon kuivapainosta. Tätä luontaista ainesosaa löytyy myös luista, jänteistä, nivelsiteistä, lihaksista ja sisäelimistä. Noin 60–70 prosenttia ihmiskehosta on vettä, ja toiseksi suurin osuus on proteiineilla (20 prosentin osuus). Kollageeni kattaa noin 30–35 prosenttia kaikista ihmiselimistön proteiineista ja se onkin sidekudoksen tärkein osa.

Ikääntymisen myötä kehon kyky tuottaa kollageenia laskee joka kehon osassa. Ihon laatuun vaikuttaa suuresti myös sisäiset ja ulkoiset asiat kuten ikääntyminen, altistuminen auringon säteilylle, ihon vauriot, hormonit ja nautittu ravinto. Myös altistuminen toksiineille kuten tupakansavulle ja saasteille, vaikuttaa negatiivisesti verinahan kollageenituotantoon.

Kollageenin väheneminen näkyy pääosin ihon kosteuden ja kimmoisuuden vähentymisenä sekä ryppyjen lisääntymisenä. Kollageenituotanto alkaa luontaisesti pikku hiljaa laskea 25 ikävuoden jälkeen ja merkittävästi tämä väheneminen tapahtuu vaihdevuosien jälkeen. Naisilla keho tuottaa valmiiksi kollageenia vähemmän kuin miehillä, ja vuotuinen kollageenituotannon lasku on noin 1–2% per vuosi. 50-vuoden ikäisenä on nainen menettänyt jo lähes puolet ihon kollageenista.

Iän myötä myös nivelet, jänteet ja luut alkavat menettää kollageenia. Kollageenituotanto alkaa hidastua nivelten rustokudoksissa, aiheuttamalla erilaisia niveliin liittyviä ongelmia kuten rustokudoksen rappeutumista ja nivelkipuja. Luuston kollageenin väheneminen taas aiheuttaa luukudoksen rappeutumista, mikä pahimmassa tapauksessa tarkoittaa luunmurtumia.

Sisäisesti nautitut Skin Collagen valmisteet vahvistavat kehin kollageenituotantoa, kosteuttaa ihoa ja hidastaa ikääntymisen merkkejä. Jauheussa on omat tuotteet kovalle treenajalle, nivelten hyvinvointiin ja ihon hyväksi.